dissabte, 31 de gener del 2015

LLENGUATGE DE SIGNES





-Es fa a través de gestos, moviments del cos o expressions del rostre dels ulls. 


-Un sord desenvolupa un sistema de comunicació de signes manuals, i aquest fet demostra que els sordmuts tenen com tots nosaltres uns principis de llengua bàsics.

-Molts d’ells aprenen a parlar llegint els llavis.

-Entre paraula i paraula s’han de fer espetegar els dits o baixar les mans.

-Hi ha diferents tipus de llenguatges, per això t’has d’assegurar de fer els gestos que entén la persona en que un s’està comunicant.

divendres, 30 de gener del 2015

APARELLS PER EVITAR LA SORDESA

-Els deficients de sordesa hi senten molt poc per això han de portar uns aparells per reconèixer sons (si hi ha un soroll excessiu l’aparell comença a pitar).

-Anteriorment no existien aquests aparells i els sordmuts no hi podien tornar a sentir mai més.

-Avui en dia, hi ha molts tipus d'audiòfons. Cada tipus té els seus avantatges i limitacions. La selecció d'un tipus d'audiòfons adequat per a un sordmut, dependrà d'una sèrie de factors, entre els quals podem destacar:
Ø La gravetat de la pèrdua auditiva.

Ø La mida i forma de la seva orella.

Ø Les seves preferències personals.

Ø La seva destresa manual amb l'aparell.

Ø La disponibilitat de noves tecnologies d'audiòfons.



Hi ha diferents classes d'audiòfons per a sords i depenent d’aquests factors, el metge t'aconsellarà quin model és el més adequat en el cas del deficient. Alguns d’ells serien:



Ø Els audiòfons BTE: Situats darrere de l'orella.

Ø Implant de l'orella mitjana: Sobre o darrere de l’orella.

Ø ITE: Situats dins de l'orella.

Ø ITC: Situats dins de la cadena

Ø Audiòfons CIC: situats completament dins de la cadena

Ø Els audiòfons CROS / BI-CROS: situats a la orella que pateix problemes auditius


dijous, 29 de gener del 2015

ADAPTACIÓ ACTUAL DELS SORDMUTS A LA SOCIETAT



Segons les últimes estadístiques, a Espanya hi ha 120000 sordmuts.


Malgrat els esforços de les autoritats pertinents, dins del sistema educatiu el sord no té la mateixa igualtat d'oportunitats. Entre un 71 i un 80 % d'aquests ciutadans només tenen estudis primaris. Fins i tot en aquest nivell, els nens sords estudien els mateixos llibres que els altres i això només dificulten el procés d'aprenentatge, ja que els nens sords no sempre tenen els coneixements necessaris per interpretar els seus llibres de text.


D'altra banda, els sords tampoc comprenen l'avanç del Telenotícies que Televisió Espanyola emet en «espanyol signat», que no és el mateix que el LSE.

En general en el sistema de signes i comunicació dels sords encara queden molts aspectes per desenvolupar.

dimecres, 28 de gener del 2015

LLOCS ESPECIALITZATS



En serien exemples les escoles que ensenyen a parlar idioma sordmut i les residències per la gent gran. També hi han llocs comunitaris que hi ha una persona que els hi tradueix el seu llenguatge. A la televisió, en algunes notícies importants surt un traductor.

diumenge, 25 de gener del 2015

TENIR CONSCIÈNCIA DE LA MALALTIA

Molta gent mai s’ha parat a pensar que seria tenir alguna deficència d’aquest tipus. Molta gent tenim la sort de no patir-ne però els sordmuts tenen molts desventatges, no tenen una vida quotidiana com la nostra, la seva comunicació és més lenta i costosa. Tota la societat hauriem d’intentar a ajudar-los a integrar-se a nosaltres.

dissabte, 24 de gener del 2015


PERSONATGES IL.LUSTRES


-Hi ha varis personatges rellevants que han patit la sordesa, generalment adquirida de manera progressiva durant la seva vida. Uns pocs casos van ser sords de naixement.

-Un fet especialment destacable és el cas dels músics, en els quals la pèrdua d'aquest sentit representà un cop molt fort en el desenvolupament de la seva activitat artística.

-Aquests són alguns dels més destacats, que continuaren endavant malgrat la seva discapacitat i arribaren a fer algunes de les obres més importants de la música:


Ø Ludwig van Beethoven

Ø Gabriel Fauré

Ø Ralph Vaughan Williams

Ø Bedrich Smetana (1824– 1884)